Puutarhahessut kiittää ja kuittaa :)

Kuukausi takana ja viimeistä kesätyöpäivää viedään!

Me ollaan Viivi ja Emma, nutan puutarha-apulaiset vuosimallia 2017. Kesäkuu ollaan aherrettu niin Jakiksen lähiöpuutarhassa, Kumpulan koulukasvitarhalla kuin Vuorensyrjän palvelutalollakin. Näiden lisäksi aikaa on tullut vietettyä myös fudiskentän reunalla kannustaen, seiniä maalaten, sekä lähialueeseen tutustuen.

Puutarhatyöskentely alkoi ensimmäisenä päivänä sateessa yrttejä tunnistaen. Basilika ja sitruunamelissa olivat meille helppo nakki, mutta salvia ja laventeli tuottivat sen sijaan päänvaivaa. Suurimmassa osassa yrteissä tuoksut olivat tuttuja jo ennestään, mutta sen yhdistäminen nimeen oli vaikeaa. Työskentelyn lomassa kaikki istutukset kävivät kuitenkin tutuiksi. Sormet saatiin ensimmäistä kertaa multaan istutettaessa porkkanaa ja retiisiä, jotka ovat lähteneet itämään mainiosti. Kylvimme myös koivun alle eri kukkien siemeniä, joita voi syksyllä ihailla pienimuotoisena kukkaketona! Porkkanoiden ja retiisien vierellä kasvaa mm. sipuleita, kesäkurpitsaa, tilliä ja maissia. Aamuihimme kuului rento heräily, kasvien kastelu (letkulla, josta oli huomattava apu, mutta toisaalta sen siistiksi keriminen tuotti hetkellisiä hermoromahduksia) ja istutusten huolto.

Suuri osa päivistämme kului erilaisissa maalausprojekteissa; maalasimme viime kesätyöläisten tekemät ulkoseinän palapelinpalat loppuun. Uutta väriä saivat myös nutan edustalla olevat pylväät ja ulko-ovi. Myös nutan eteinen vaihtoi väriä oranssista hillitymmäksi. Lempipuuhaksemme osoittautui telojen ja pensselien peseminen 🙂

Kävimme töiden aikana joka tiistai (silloin kun ei satanut…) Kumpulan koulukasvitarhalla, jossa olimme apukäsinä heidän askareissaan. Huolsimme perennapenkin, ajoimme ruohonleikkuria ja rakensimme upouudet kukkalaatikotkin! Käväsimme viimeisimmällä kerralla myös kasvitarhan omassa kahvilassa nauttimassa jätskit (eikä ollut muuten eka työjakson jätskipaussi).

Olimme kannustamassa viimeisellä työviikolla sekä junnujen, että vähän isompien fudismatseja Töölössä. Oli muuten taitavaa sakkia! Aurinko porotti kumpanakin päivänä kuumasti ja päivien motoksi muodostuikin “Tän päivän puna on huomisen bruna”.

Työjaksomme viimeisenä perjantaina kävimme myöhäisillä juhannuskahvitteluilla sekä kesän ekoilla mansikoilla Vuorensyrjän puutarhakerholaisten kanssa. Oli kiva nähdä kuinka meiltä pieni ele ilahduttaa niin suuresti toista. Aikaisempina kertoina veimme heille toivottuja marjapensaita ja yrttejä.

Nyt kesälaitumet kutsuvat, hauskaa kesälomaa kaikille!