RuutiBudjettivuosi käynnistyy taas!

Kuka olisikaan nuoria parempi päättämään siitä, mihin nutan toimintaan varatut rahat käytetään vuonna 2020?

RuutiBudjetti eli meidän oma osallistava budjetointi käynnistyy taas tänä vuonna ja se tapahtuu jo heti ensi viikolla. Jakiksen 6.-8.-luokkalaiset on kutsuttu mukaan. Tapulikaupungin nuorisotalo vastaanottaa lähialueiden oppilaita tiedonkeruutapahtuma RuBuFestiin 11.-16.4. ja sinne Jakiksenkin oppilaat saapuvat sovittuina aikoina opettajiensa johdolla.

Tiedonkeruussa kerätään tietoa isommalta porukalta ja sitä tietoa käsitellään yhdessä nuorten kanssa ja työpajoissa 19.-20.9. tehdään kerätyn tiedon pohjalta esityksiä meidän ens vuoden toiminnasta. Työpajoihin on tervetulleita kaikki 13-17-vuotiaat alueen oppilaat.

Esitykset pääsee kouluille sitten äänestykseen ja vuoden lopulla on tiedossa, mitä nuoret tahtovat.

Tälle kuluvalle vuodelle nuoret on päättäneet toteuttaa meidän rahoilla mm. kampanjan kiusaamista vastaan, lisäksi ollaan kokkailtu vegeruokaa ja kesällä nuorten toiveesta nuta on auki! Lisäksi yhdessä tehty aloitteita latauspisteiden saamiseksi busseihin, toivottu kertalipun vaihtoajaksi 24h ja mahdollistetaan nuorten ja yritysten parempaa kohtaamista.

Kannattaa siis ehdottomasti osallistua tähän, varma väylä vaikuttamiseen!